Парижкото кабаре Мулен Руж“ празнува 130 години от откриването си. Нестихващият

...
Парижкото кабаре Мулен Руж“ празнува 130 години от откриването си. Нестихващият
Коментари Харесай

„Мулен Руж“ – 130-годишен урок по организация

Парижкото кабаре „ Мулен Руж “ чества 130 години от откриването си. Нестихващият интерес към него продължава да притегля към 600 хиляди души всяка година, а от дълго време откритата добра организация прави представлението еднообразно и достоверно за хората от всяко потомство, склонили да го посетят.

През 1889 година, близо 6 месеца след формалното разкриване на Айфеловата кула, Шарл Зидлер и Жозеф Олер отварят кабарето на бул. „ Клиши “. То бързо се трансформира в желано от френските бохеми място, а на сцената му са се качвали именити музиканти като Едит Пиаф, Ив Монтан, Жозефин Бейкър и Лена Хорн.

По време на всяко шоу се вършат към 1000 смени на облеклата, като на всеки танцьор се поставят по 10-15 такива. За да се преоблекат за по-малко от 90 секунди, зад кулисите ги чакат десетки асистенти. Строга организация ръководи целия този развой и безпогрешната връзка сред всички участници в трупата, и личният състав зад кулисите – артистите знаят къде да отидат, какво да вършат и какъв е костюмът за идната част от концерта. А на сцената, те са в цялостен синхрон – движат се като един човек, клониран няколко пъти.

В репертоара на изпълнителите всяка вечер има по две представления, в това число и основания в кабарето танц кан-кан. Към тях има едни и същи условия от десетилетия – девойките би трябвало да имат грациозна фигура и най-малък растеж 175 сантиметра, а момчетата – да бъдат с атлетични тела и да са високи най-малко 185 сантиметра. Когато някой стартира работа в заведението, не би трябвало да смъква или качва повече от 2 кг от тежестта, което има първоначално, както и да е подготвен да репетира по най-малко 5 часа дневно. Всеки се сортира посредством кастинг, провеждан един път годишно, който може да продължи с часове – вземат се под внимание танцовите и акробатичните умения, гъвкавостта, физическата устойчивост и насъбраният досега професионален опит на всеки участник.

Вижте в галерията част от празненството!
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР